• Be our guest. Stay a little longer and explore our website.

Job interview? Stretch don't stress.

Een online job interview of een interview ter plaatse? Om gevat het gesprek aan te gaan blijft een goede voorbereiding belangrijk. Wie voorbereid is kan het gesprek rustig aanvatten en laat doorgaans een professionele indruk na.

Drie vragen die je helpen om een job interview voor te bereiden:

  • Hoe stel ik mezelf voor in 3 minuten?

Vaak start een job interview met een algemene kennismaking en heel open vragen. Je krijgt de kans om jezelf kort maar krachtig voor te stellen. Benoem een aantal kernelementen uit je CV: specifieke ervaring, competenties, projecten, .... Ze helpen om een sterke eerste indruk te maken.

Tip: Met een loopbaancoach kan je dit uitdiepen en tot een zogenaamde elevator pitch komen.

  • Welke concrete verwezenlijkingen illustreren mijn competenties?

Je sterktes benoemen blijft vaak onnatuurlijk aanvoelen. Dit komt deels door onze cultuur van 'goed is goed genoeg' en onze eigen persoonlijkheid 'Ben ik nu aan het overdrijven of niet?'. Het helpt om te vertrekken van concrete verwezenlijkingen die je competenties en talenten illustreren. Je zal merken dat je het makkelijker zal vinden om ze te benoemen.

Tip: Een loopbaancoach helpt in het benoemen van competenties en talenten waarvan je je minder bewust bent.

  • Hoe en welke competenties heb ik al ingezet om hindernissen te nemen?

Spreken over moeilijke momenten in je carrière kan negatieve emoties oproepen. Door voor het gesprek 1 of 2 voorbeelden in kaart te brengen, slaag je er tijdens het gesprek makkelijker in om ze neutraal te brengen. Meer nog, je kan eraan toevoegen welke competenties je hebt ingezet om bepaalde hindernissen te nemen.

Tip: Bij loopbaancoaching kan je support krijgen om moeilijke thema's breed te analyseren en constructief te verwoorden.

 

Interesse in loopbaanbegeleiding?

Informeer naar ons aanbod