• Be our guest. Stay a little longer and explore our website.

Zin in een carrièreswitch? Maak een selfie.

Je geraakt uitgekeken op je job.
Je bent toe aan een nieuwe stap in je carrière.
Je denkt na over een nieuwe sector, een andere jobinhoud. 

Kortom, tijd voor actie? Stel je zoektocht nog even uit.

Je doet er goed aan om eerst een selfie te nemen. Hoe bedoel je?

Weten wat je sterktes en je talenten zijn. Inzicht hebben in de competenties die je gaandeweg ontwikkelde. Het zijn eerste stappen in het scherp krijgen van haalbare ambities. Als kind koesteren we dromen, als adolescent zoeken we onze weg, als volwassene bouwen we ons carrièrepad uit en voelen we soms de nood om van koers te veranderen.

Om te weten welke koerswijzigingen voor jou weggelegd zijn, neem je best even de tijd voor een goed gesprek. Vaak blijven we vastzitten in onze innerlijke dialoog. Een sparringpartner kan dan helpen om je dromen en ambities scherp te krijgen. Met of zonder sparringpartner, het is zeker de moeite waard om stil te staan bij volgende drie vragen:

  • Wat vind ik belangrijk?
  • Waar krijg ik energie van?
  • Wat geeft mij vleugels?

De antwoorden op deze vragen komen zelden vanzelf. Soms duiken ze op, dan weer worden ze weer wazig en duwen we ze weg. De reden is dat het herkennen en erkennen van je talenten het best lukt in dialoog. Waar we goed in zijn vinden we immers vanzelfsprekend. Het is een grote valkuil bij het detecteren en benoemen van je sterktes.

Daarom ontwikkelden we bij Aleacoaching de 'selfie-methodiek'. We spreken elkaar online gedurende 4u, gespreid over een aantal momenten die jou het best passen.

Het resultaat?

Jouw persoonlijke selfie; een digitale en visueel attractieve snapshot van jouw talenten en skills in een rol en context die je op het lijf geschreven is. Sterk voor de next step in je carrière.

Interesse?

contacteer ons